به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از ايسنا: پژوهش صورت گرفته توسط پژوهشگران آمريکايي نشان ميدهد، شانس افراد متأهل براي عبور از دوره ميانسالي و رسيدن به سن 60 سالگي سه برابر افراد مجرد است.
تحقيقات گسترده اي در خصوص تأثيرات منفي تنهايي بر سلامتي افراد و نقش مثبت ازدواج صورت گرفته است که نشان ميدهد، افراد متأهل داراي زندگي شاد از تغذيه سالم تري برخوردار بوده و بيشتر مراقب سلامت شريک زندگي خود هستند اما افراد مجرد داراي عادات ناسالمي از جمله سيگار کشيدن، اعتياد به الکل يا مصرف فست فود و غذاهاي چرب هستند که سلامت آنها را تهديد مي کند.
محققان مرکز پزشکي دانشگاه دوک، اطلاعات پزشکي چهار هزار و 802 نفر از بيماران اين مرکز را مورد مطالعه قرار داده و دريافته اند، نداشتن همسر در ميانسالي خطر مرگ زودهنگام را تا 2.84 برابر افزايش مي دهد.
دکتر «اينه زيگلر» سرپرست پژوهش تأکيد مي کند: مجرد ماندن پس از 40 سالگي يا عدم ازدواج پس از جدايي يا از دست دادن همسر، خطر مرگ زودرس و نرسيدن به 60 سالگي را افزايش مي دهد و نتايج تحقيقات اخير در خصوص اثرات تنهايي بر سلامت افراد نيز، از نتايج پژوهش ما حمايت مي کند.
پژوهشهاي گسترده اي که در هفت کشور اروپايي انجام شده حاکي از سلامت جسمي و روحي بيشتر افراد متأهل در سنين ميانسالي در مقايسه با افراد مجرد است؛ همچنين متأهل بودن رابطه تنگاتنگي با يک دوره ميانسالي سالم، بويژه براي مردان دارد که اين مسأله ناشي از توجه زوجين به سلامت يکديگر است.
پژوهش ديگري نيز که توسط محققان سوئدي انجام شده نشان ميدهد، ازدواج مانند يک سپر محافظتي در برابر آلزايمر عمل ميکند و از دست دادن همسر يا جدايي در دوره ميانسالي، خطر ابتلا به آلزايمر در دوران پيري را افزايش ميدهد.
نتايج اين پژوهش در مجله Annals of Behavioral Medicine منتشر شده است.